Főoldal | Partnerek | Kapcsolat

ATMOS faelgázosító kazánok Magyarországon

Magyarországon 14 éve forgalmazunk ATMOS faelgázosító és pelletes kazánokat, kivitelezzük, beüzemeljük és szervízeljük az ország egész területén.

A kazánrendszer optimális működéséhez lényeges a helyi, egyedi igényekre installált, szakszerűen végzett összeszerelés. Segítségképpen alap kapcsolási rajzok a honlapunkról letölthetőek. Igény szerint tanfolyamokat szervezünk az újítások ismertetése céljából telephelyünkön. Nagyobb létszám esetén akár az Ön telephelyén is.

Az ATMOS kazánok zárt vagy nyitott fűtési rendszerben használhatók optimálisan.

A megfelelően méretezett puffer ill. tágulási tartályra külön felhívnánk a tisztelt tervező és kivitelező kollégák figyelmét. Zárt rendszernél feltétlenül szükséges biztonsági termikus elfolyó- szelep beépítése a kazánba.( pl. áramszünet esetén a túlmelegedés elleni védelem, valamint az egyéb okból bekövetkezett felforrás kivédése érdekében.)

A kazán optimális működéséhez szükséges a megfelelő méretű kémény használata.

Méretezéssel kapcsolatban további információkat megtalálja honlapunkon, valamint telefonon vagy email-en keresztül is segítségére vagyunk. A faelgázosító kazán két tűzterű (primer, szekunder tér), magas hőmérsékleten működő kazán, ezt biztosítja a kazánköri különböző típusú 3 járatú általában termosztatikus keverőszelep, mely a kazánba visszatérő víz hőmérsékletét min. 60°C fokra szabályozza.

Lényeges, hogy a kazánba visszatérő víz hőmérséklete 60°C fok alá ne essen. Ezzel megelőzhetjük a kazánban a kondenzálódást, valamint biztosítjuk, hogy a kazánban a fa elgázosításához megfelelően magas hőfok keletkezzen.